SupportNyheterKontakt

Guldbrax (guldsparid) à la Niçoise

När dina guldbraxar har tömts och fjällats, ska du att placera dem på den välsmorda långpannan.
Koka snabbt upp vatten, skålla tomaterna och ta bort deras skinn. Ta bort fröna.

  1. Reducera det vita vinet, först vid hög värme och sedan i position minimiläge under 5 min.
    Ställ å sidan.
  2. Tvätta och torka citronerna.
  3. Skär dem i jämna skivor.
  4. Använd en vass kniv och hacka tomatköttet grovt.
  5. På hög värme i en tjockbottnad stekpanna, fräs den hackade schalottenlöken och löken i 2 matskedar olja.
  6. Tillsätt tomatköttet, de skalade och krossade vitlöksklyftorna, sockret, saltet och pepparn.
    Tillaga utan lock i 10 till 15 min. 
  7. Skjut in timjanen och en citronskiva i var och en av guldbraxarna.
    Salta, peppra.
  8. Förvärm ugnen till 210 °C.
  9. Innan du sätter in den i ugnen, häll i tomat- och lökmassan, fiskfonden och det vita vinet.
  10. Tillsätt oliverna och sätt sedan in i ugnen.
  11. Efter 15 minuters tillagning vänder du försiktigt på fiskarna (total tid: 30 min).

För 4 personer 

Svårighetsgrad:Medel 

Förberedelser:20 min 

Tillagning:15 - 15 min 

TILLBEHÖR LACANCHE 

Snabbverkande brännare

Ugn

Ingredienser 

  • 4 guldbraxar i portionsstorlek
  • 15 cl fiskfond
  • 30 cl torrt vitt vin
  • 1 kg tomater
  • 1 lök
  • 1 handfull svarta oliver
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 2 obehandlade citroner
  • 6 matskedar olivolja
  • 1 tesked strösocker
  • Salt och peppar

REDSKAP 

  • 1 långpanna (droppanna)
  • 1 stekpanna
  • 1 träsked
  • 1 kniv (för tomater och citron)
  • 2 skärbrädor
  • 1 glasramekin
  • 1 sked