När dina guldbraxar har tömts och fjällats, ska du att placera dem på den välsmorda långpannan.
Koka snabbt upp vatten, skålla tomaterna och ta bort deras skinn. Ta bort fröna.
- Reducera det vita vinet, först vid hög värme och sedan i position minimiläge under 5 min.
Ställ å sidan. - Tvätta och torka citronerna.
- Skär dem i jämna skivor.
- Använd en vass kniv och hacka tomatköttet grovt.
- På hög värme i en tjockbottnad stekpanna, fräs den hackade schalottenlöken och löken i 2 matskedar olja.
- Tillsätt tomatköttet, de skalade och krossade vitlöksklyftorna, sockret, saltet och pepparn.
Tillaga utan lock i 10 till 15 min. - Skjut in timjanen och en citronskiva i var och en av guldbraxarna.
Salta, peppra. - Förvärm ugnen till 210 °C.
- Innan du sätter in den i ugnen, häll i tomat- och lökmassan, fiskfonden och det vita vinet.
- Tillsätt oliverna och sätt sedan in i ugnen.
- Efter 15 minuters tillagning vänder du försiktigt på fiskarna (total tid: 30 min).
För 4 personer
Svårighetsgrad:Medel
Förberedelser:20 min
Tillagning:15 - 15 min
TILLBEHÖR LACANCHE
Snabbverkande brännare
Ugn
Ingredienser
- 4 guldbraxar i portionsstorlek
- 15 cl fiskfond
- 30 cl torrt vitt vin
- 1 kg tomater
- 1 lök
- 1 handfull svarta oliver
- 2 schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 4 kvistar färsk timjan
- 2 obehandlade citroner
- 6 matskedar olivolja
- 1 tesked strösocker
- Salt och peppar
REDSKAP
- 1 långpanna (droppanna)
- 1 stekpanna
- 1 träsked
- 1 kniv (för tomater och citron)
- 2 skärbrädor
- 1 glasramekin
- 1 sked