Mal mandlarna med mixer.
Förbered äggvitorna genom att separera dem från gulorna.
BEREDNING AV DEGEN FÖR SUCCÉKAKORNA
- Blanda de malna mandlarna och sockret i skålen.
- Vispa upp äggvitorna i den runda, djupa skålen till en mycket hård konsistens.
- Blanda försiktigt tillsammans allt.
- Fyll denna beredning i formarna som smorts i förväg och sätt in i ugnen (ugn förvärmd till 200 °C). Tillaga i 10 min, STÄLL ÅT SIDAN.
BEREDNING AV GANACHEN
- Koka upp grädden.
- Tillsätt gradvis chokladen som brutits sönder i små bitar. Sänk värmen och rör om tills chokladen har smält.
- Ta bort kastrullen från värmen och fortsätt att vispa tills allt blir till en blank och fin smet. Låt svalna.
MONTERING AV KAKORNA
- Låt kakorna kallna innan de tas ut från formarna. Applicera ett lager med ganache. Placera den andra kakan en och en på de andra kakorna.
- Dekorera med ganache med hjälp av spritspåsen.
TILLVERKNING AV NOUGATINEN
- Gör en karamell (socker och 1 sked vatten). Häll i mandeln så fort den når en vacker brunblond färg.
- Blanda ihop snabbt och häll nougatinen på den i förväg oljade marmorn och kavla ut den med brödkaveln.
- Skär nougatinen i trianglar och placera dem ovanpå varje kaka.
För 6 personer
Svårighetsgrad:Mycket svår
Förberedelser:50 min
Tillagning:15 min
TILLBEHÖR LACANCHE
Snabbverkande brännare
Ugn
Ingredienser
(för 6 kakor)
1. DEG FÖR SUCCÉKAKORNA:
- 90 g florsocker
- 90 g hackad mandel
- 3 äggvitor
- 20 g smör
2. GANACHE
- 80 g mörk choklad eller choklad avsedd för matlagning
- 50 g vispgrädde
3. NOUGATINE
- 75 g socker
- 50 g hackad mandel
- 1 matsked vatten
- 2 matskedar olja
REDSKAP
- 12 små kakformar med 6 cm diameter per kaka
- 1 rund, ganska djup skål
- 1 liten kastrull av koppar
- 1 handvisp
- 1 mixer
- 1 glasskål
- 1 spritspåse
- 1 brödkavel
- 1 marmorplatta
- 1 stor platt kniv
- 1 lång sked i rostfritt stål
- 1 spritspåse