SupportNyheterKontakt

Små succékakor med nougatine

Mal mandlarna med mixer.
Förbered äggvitorna genom att separera dem från gulorna.

BEREDNING AV DEGEN FÖR SUCCÉKAKORNA

  1. Blanda de malna mandlarna och sockret i skålen.
  2. Vispa upp äggvitorna i den runda, djupa skålen till en mycket hård konsistens.
  3. Blanda försiktigt tillsammans allt.
  4. Fyll denna beredning i formarna som smorts i förväg och sätt in i ugnen (ugn förvärmd till 200 °C). Tillaga i 10 min, STÄLL ÅT SIDAN.

BEREDNING AV GANACHEN

  1. Koka upp grädden.
  2. Tillsätt gradvis chokladen som brutits sönder i små bitar. Sänk värmen och rör om tills chokladen har smält.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och fortsätt att vispa tills allt blir till en blank och fin smet. Låt svalna.

MONTERING AV KAKORNA

  1. Låt kakorna kallna innan de tas ut från formarna. Applicera ett lager med ganache. Placera den andra kakan en och en på de andra kakorna.
  2. Dekorera med ganache med hjälp av spritspåsen.

 TILLVERKNING AV NOUGATINEN

  1. Gör en karamell (socker och 1 sked vatten). Häll i mandeln så fort den når en vacker brunblond färg.
  2. Blanda ihop snabbt och häll nougatinen på den i förväg oljade marmorn och kavla ut den med brödkaveln.
  3. Skär nougatinen i trianglar och placera dem ovanpå varje kaka.

För 6 personer 

Svårighetsgrad:Mycket svår 

Förberedelser:50 min 

Tillagning:15 min 

TILLBEHÖR LACANCHE 

Snabbverkande brännare

Ugn

Ingredienser 

 

(för 6 kakor)

1. DEG FÖR SUCCÉKAKORNA:

  • 90 g florsocker
  • 90 g hackad mandel
  • 3 äggvitor
  • 20 g smör

2. GANACHE

  • 80 g mörk choklad eller choklad avsedd för matlagning
  • 50 g vispgrädde

3. NOUGATINE

  • 75 g socker
  • 50 g hackad mandel
  • 1 matsked vatten
  • 2 matskedar olja

 

REDSKAP 

  • 12 små kakformar med 6 cm diameter per kaka
  • 1 rund, ganska djup skål
  • 1 liten kastrull av koppar
  • 1 handvisp
  • 1 mixer
  • 1 glasskål
  • 1 spritspåse
  • 1 brödkavel
  • 1 marmorplatta
  • 1 stor platt kniv
  • 1 lång sked i rostfritt stål
  • 1 spritspåse