HEMSIDA I NYHETER I DISTRIBUTÖRER I KUNDTJÄNST

Lacanche

Se connecter

Nyheter

3 nya färger Lacanche

Färgsortimentet för Lacanches spisar har utökats med tre nya emaljfärger:

- Coral Blue
- Limegrön
- Rosenkvarts.

Från och med nu kan du välja mellan 23 skinande emaljnyanser.

Se alla färger i formgivaren 

Upptäck de tre nya Lacanche-färgerna

Färgsortimentet för Lacanches spisar har utökats med tre nya emaljfärger:

- fajansgrå
- olivgrön
- körsbärsröd.

Från och med nu kan du välja mellan 20 skinande emaljnyanser.

Se alla färger i formgivaren

Lacanche: ett "Företag med levande kulturarv"

Förträfflighet med fransk kompetens
 
Lacanche har tilldelats beteckningen EPV (Entreprise du Patrimoine Vivant) eller Företag med levande kulturarv av Frankrikes ekonomi- och industridepartement; ett pris som skapats för att välja ut franska företag med unik hantverks- och tillverkningskompetens.

> Läs mer här om Lacanche

Bocuse d’Or

6 juli, 2011

Lacanche medverkade år 2011 i Bocuse d'Or; en internationell matlagningstävling där den danska kocken Rasmus Kofoed utsågs till vinnare.

Sedan 1987 ställer 24 kockar upp i denna tävling. De är vinnare av preliminära tester på varje kontinent över hela världen. Tävlingen äger rum på Eurexpo nära Lyon samtidigt som Sirha (Salon International de la Restauration, de l'Hôtellerie et de l'Alimentation); den internationella hotell-, restaurang- och cateringutställningen i januari vartannat år. En internationell jury som består av prestigefyllda kockar utser vinnaren efter att ha sett, provsmakat och tilldelat poäng till två rätter; en kött och en fisk, som tillagats av varje kandidat.
Listan över vinnarna har uppmärksammats av de offentliga franska kockarna som blivit en del av gastronomihistorien: Jacky Fréon (Bocuse d’Or 1987), Michel Roth (Bocuse d’Or 1991), Régis Marcon (Bocuse d’Or 1995), Yannick Alléno (Bocuse d’argent 1999), François Adamski (Bocuse d’Or 2001), Serge Vieira (Bocuse d’Or 2005) and Fabrice Desvignes (Bocuse d’Or 2007).

Lacanche "Blues in Manhattan"

04 octobre 2012

Lacanche à New York, lors de la dernière édition du festival " Taste of France"

The cookery salon: (matlagningssalongen) Paule Caillat

5 Jan 2012

Den uppfinningsrika Paule Caillat välkomnar matfantasten Betty Edery Bitton för att koka ihop några nya smaker åt matlagningssalongen. Paule och Betty delar passionen för god, tilltalande mat och gåvan att föra vidare sin kulinariska expertis till andra.
Paule grundade för 15 år sedan " Promenades gourmandes"; en skräddarsydd matlagningskurs tänkt för gastronomer i hela världen.
Betty lärdes upp av Yves Thuriès, som har vunnit en eftertraktad "bästa hantverkaren i Frankrike"-tilldelning två gånger och är mycket välkänd bland franska konditorier. Hon inrättade Crème de la Crème, ett av de bästa konditorierna i London, som gick bra under 17 år. Hon flyttade sedan till Côte d'Azur, där hon drev en grupp av sju konditorier, och gav sin personliga touch till prestigefyllda evenemang.
Det är knappast förvånande att hennes degskrapor och spritsar återfinns bredvid en Lacanche-spis, i samma kök där "Den gastronomiska franska måltiden" som beskrivs i Unescos 2010 lista över immateriella kulturarv ägde rum.
Betty håller i konditorikurser för matlagningsälskare som strävar efter perfektion. Mästarklasser kommer att inledas i början av 2012 med medverkan av några av de stora namnen i franska konditorivärlden: Christophe Felder, Fabrice Le Bourdat och Sadaharu Aoki bland andra.

Benjamin Rousseauxs matfantastsöndagar

7 juillet 2011

Benjamin Rousseaux är konstnär och en ivrig Lacanche- entusiast. Hans recept är en hyllning till den kulinariska konsten.

http://lesdimanchesgourmands.blogspot.com/