SupportNyheterKontakt

Hemlagad yoghurt

Värm mjölken i kastrullen på en svag låga.

Avlägsna från värmen precis före kokning och låt den gå tillbaka till lämplig temperatur (38 till 40 °C).

Tillsätt jäsningsmedlen och/eller yoghurten samt naturliga smaker om så önskas.

Fyll på universalpannan ända till den första markeringen och ställ in temperaturen på 30 °C.

Placera de tomma yoghurtburkarna i gastropannan.

Om så önskas, lägg till lite sylt, marmelad eller kompott i bottnen.

Häll försiktigt mjölken i varje burk så att du inte bildar skum eller blandar med smaktillsatserna.

Täck varje burk med plastfolie eller det individuella locket.

Placera plattan i universalpannan med locket på under minst 6 timmar.

Vid slutet av tillagningen är klar ska burkarna placeras i kylskåpet i minst en natt

För 6 personer 

Svårighetsgrad:Enkel 

Förberedelser:15 min 

Tillagning:6 h 

TILLBEHÖR LACANCHE 

Gastroplattor + universalpanna

Ingredienser 

Yoghurt naturell

  • 1 liter ekologisk mjölk
  • 1 matsked med jäsningsmedel från mjölksyrabakterier och/eller 2 skedar med ekologisk yoghurt

Smaksättning (*)

  • Honung
  • Farinsocker
  • Vaniljextrakt
  • Naturliga extrakt
  • Röda frukter
  • Sylter/marmelad
  • Kompotter
     

REDSKAP 

  • 1 skål
  • 1 liten kastrull
  • 1 visp
  • 1 slev
  • 6 yoghurtburkar, helst med individuella lock
  • Plastfolie
  • Termometer