Värm mjölken i kastrullen på en svag låga.
Avlägsna från värmen precis före kokning och låt den gå tillbaka till lämplig temperatur (38 till 40 °C).
Tillsätt jäsningsmedlen och/eller yoghurten samt naturliga smaker om så önskas.
Fyll på universalpannan ända till den första markeringen och ställ in temperaturen på 30 °C.
Placera de tomma yoghurtburkarna i gastropannan.
Om så önskas, lägg till lite sylt, marmelad eller kompott i bottnen.
Häll försiktigt mjölken i varje burk så att du inte bildar skum eller blandar med smaktillsatserna.
Täck varje burk med plastfolie eller det individuella locket.
Placera plattan i universalpannan med locket på under minst 6 timmar.
Vid slutet av tillagningen är klar ska burkarna placeras i kylskåpet i minst en natt
För 6 personer
Svårighetsgrad:Enkel
Förberedelser:15 min
Tillagning:6 h
TILLBEHÖR LACANCHE
Gastroplattor + universalpanna
Ingredienser
Yoghurt naturell
- 1 liter ekologisk mjölk
- 1 matsked med jäsningsmedel från mjölksyrabakterier och/eller 2 skedar med ekologisk yoghurt
Smaksättning (*)
- Honung
- Farinsocker
- Vaniljextrakt
- Naturliga extrakt
- Röda frukter
- Sylter/marmelad
- Kompotter
REDSKAP
- 1 skål
- 1 liten kastrull
- 1 visp
- 1 slev
- 6 yoghurtburkar, helst med individuella lock
- Plastfolie
- Termometer