Lägg mjölet i en skål med en nypa salt, tillsätt vatten och sedan det mjukgjorda smöret.
- Bearbeta degen med träskeden och sedan för hand för att göra den smidig.
- Smält löken i smöret. När den är genomskinlig och lätt karamelliserad, SÄTT ÅT SIDAN.
- Blanchera det rökta baconet i sjudande vatten. STÄLL ÅT SIDAN.
- Tryck ut degen i den i förväg smorda formen och täck över kanterna väl. FÖRVÄRM UGNEN TILL 200 °C.
- Pensla kanterna med äggula;
NAGGA PAJENS BOTTEN MED EN GAFFEL OCH FÖRGRÄDDA PAJSKALET I 10 MINUTER. - Täck bottnen av det förgräddade pajskalet med löken och baconet.
- Hacka örterna och strö dem över baconskivorna.
- Blanda och häll i blandningen av ägg och grädde.
- Sätt in i ugnen (tillagningstid 25 min vid 200 °C, sedan 20 min vid 220 °C).
För 4 personer
Svårighetsgrad:Enkel
Förberedelser:20 min
Tillagning:45 mn
TILLBEHÖR LACANCHE
Snabbverkande brännare
Ugn
Ingredienser
DEGEN:
- 200 g mjöl
- 100 g smör
- 4 matskedar vatten
- 1 liten nypa salt
- 1 äggula
GARNITYR:
- 6 tunna skivor rökt bacon
- 3 lökar, skalade och skurna i tunna skivor
- 6 till 8 gräslöksstrån
- 1 liten bukett persilja
- 80 g smör
- 3 ägg
- 4 dl grädde
REDSKAP
- form med höga kanter, diameter 28 cm
- 1 stekpanna, 30 cm
- 1 kastrull i rostfritt stål
- 1 glasramekin
- 1 glasskål
- 1 stor slev
- 1 matlagningspensel
- 1 träsked