SupportNyheterKontakt

Gammaldags quiche

Lägg mjölet i en skål med en nypa salt, tillsätt vatten och sedan det mjukgjorda smöret.

  1. Bearbeta degen med träskeden och sedan för hand för att göra den smidig.
  2. Smält löken i smöret. När den är genomskinlig och lätt karamelliserad, SÄTT ÅT SIDAN.
  3. Blanchera det rökta baconet i sjudande vatten. STÄLL ÅT SIDAN.
  4. Tryck ut degen i den i förväg smorda formen och täck över kanterna väl. FÖRVÄRM UGNEN TILL 200 °C.
  5. Pensla kanterna med äggula; 
    NAGGA PAJENS BOTTEN MED EN GAFFEL OCH FÖRGRÄDDA PAJSKALET I 10 MINUTER.
  6. Täck bottnen av det förgräddade pajskalet med löken och baconet.
  7. Hacka örterna och strö dem över baconskivorna.
  8. Blanda och häll i blandningen av ägg och grädde.
  9. Sätt in i ugnen (tillagningstid 25 min vid 200 °C, sedan 20 min vid 220 °C).

För 4 personer 

Svårighetsgrad:Enkel 

Förberedelser:20 min 

Tillagning:45 mn 

TILLBEHÖR LACANCHE 

Snabbverkande brännare

Ugn

Ingredienser 

DEGEN:

  • 200 g mjöl
  • 100 g smör
  • 4 matskedar vatten
  • 1 liten nypa salt
  • 1 äggula

GARNITYR:

  • 6 tunna skivor rökt bacon
  • 3 lökar, skalade och skurna i tunna skivor
  • 6 till 8 gräslöksstrån
  • 1 liten bukett persilja
  • 80 g smör
  • 3 ägg
  • 4 dl grädde

REDSKAP 

  •  form med höga kanter, diameter 28 cm
  • 1 stekpanna, 30 cm
  • 1 kastrull i rostfritt stål
  • 1 glasramekin
  • 1 glasskål
  • 1 stor slev
  • 1 matlagningspensel
  • 1 träsked