SupportNyheterKontakt

Bak Pow (ångkokta dumplings eller patéer med fläskfärs)

För fyllningen
Blanda alla ingredienserna i en skål.
Täck över och marinera i kylskåp under 3 timmar.
När fyllningen har marinerats, gör du i ordning degen.

Till degen
Blanda samman alla torra ingredienser.
Tillsätt vattnet lite i taget och blanda tills du har fått en homogen deg som du kan rulla ihop till en boll.
Låt stå i 15 minuter täckt med en duk.
Dela degen i 12 lika stora bollar och förvara dem under duken.

För Bak Pow patéerna
Platta till varje boll för att bilda en cirkel.
Placera en matsked med fyllning i mitten av cirkeln och knip till degen för att bilda en boll.
Lägg tillbaka bollen på en liten fyrkant av bakplåtspapper, placera den på den perforerade plattan och täck med en duk.
Upprepa arbetet för de andra patéerna.
Fyll universalpannan med vatten till ända till den första markeringen.
Justera termostaten till 100 °C.
Ta bort duken och placera den perforerade plattan i universalpannan.
Tillaga de små patéerna i 10 minuter.
I slutet av tillagningen ska de små patéerna vara runda, uppsvällda och skinande. Degen ska vara elastisk och fluffig på samma gång. 10 minuters tillagning bör visa sig tillräcklig. De ska inte tillagas för länge då de torkar ut.
Ta bort plattan från universalpannan, sänk termostaten till 40 °C och tillsätt 1 liter kallt vatten.
Sätt tillbaka plattan i den täckta universalpannan. Man kan behålla de små patéerna så här under ungefär en timme.
Serveras varma med en liten skål sojasås smaksatt med tunna skivor vitlök och vinäger

För 12 personer 

Svårighetsgrad:Enkel 

Förberedelser:40 min 

Tillagning:10 min 

TILLBEHÖR LACANCHE 

Gastroplattor + universalpanna

Ingredienser 

Deg

  • 2 matskedar bakpulver
  • 455 g vetemjöl
  • 40 g socker
  • Salt
  • 55 g smör
  • 2 dl varmt vatten

Fyllning av fläskkött (*)

  • 1 kg malet fläskkött
  • 3 tsk sojasås
  • 2 tsk ostronsås
  • 4 tsk socker
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk sesamolja
  • 4 tsk jordnötssmör
  • 1 liten torkad chilifrukt, krossad
  • 3 msk maizena
  • 1 lök, hackad
  • 20 g torkad svamp
  • Salt och peppar

REDSKAP 

  • 3 skålar
  • 1 träsked
  • Bakplåtspapper
  • Plastfolie