Tvätta och torka zucchinierna – använd en tesked för att ta bort det centrala innanmätet med fröna.
Ta bort bladen från sellerin – skala morötterna.
- Skär grönsakerna i små fina stavar och lägg dem i ångkokaren.
- Tillaga dem separat tills de är mjuka men ändå med ett visst tuggmotstånd.
- Fyll fiskfiléerna på arbetsbänken med smågrönsakerna och rulla ihop dem.
Stäng rulladerna med de små träspetten. Ställ de resterande grönsaksstavarna åt sidan.
Lägg rulladerna i den ugnsfasta formen. Förvärm ugnen till 180 °C. - Finhacka de skalade schalottenlökarna.
- Lägg dem i en kastrull med portvinet och låt blandningen reduceras tills nästan allt vin har försvunnit.
- Tillsätt sedan de två vinägersorterna och sockret.
- Sätt in rulladerna i ugnen i 10 min (ugn vid 180 °C).
- Luta formen lite grann när du tar ut den från ugnen och samla upp stekskyn.
Ställ den åt sidan. - Stoppa tillagningen av rulladerna, ställ dem åt sidan varmt i en form täckt med aluminiumfolie (ugn avstängd).
- Tillsätt stekskyn till fonden av såsen smaksatt med vinäger och reducera den tills du har ungefär ett drygt glas kvar.
- Ta bort den från värmen och rör ner 100 g smör successivt i mindre bitar. Rör sedan om ordentligt för att få den rätta, lite tjockare konsistensen. Smaka av och sätt eventuellt till lite salt och/eller peppar.
- Värm sedan upp de återstående grönsakerna snabbt i 20 g smör.
- Rätten serveras på ett uppvärmt serveringsfat. Lägg upp rulladerna snyggt omgivna av grönsakerna, nappera med sås och servera direkt
För 6 personer
Svårighetsgrad:Enkel
Förberedelser:40 min
Tillagning:10 min
TILLBEHÖR LACANCHE
Snabbverkande brännare
Ugn
Ingredienser
- 12 sjötungsfiléer
- 6 små zucchinier
- 6 morötter
- 6 blekselleristjälkar
- 3 schalottenlökar
- 2 matskedar
- vitvinsvinäger
- 2 matskedar cidervinäger
- 1 dl rött portvin
- 2 teskedar fiskfond
- upplöst i
- 1 glas med vitt vin
- 1 sockerbit
- 100 g + 20 g smör
- Salt, peppar
REDSKAP
- 1 ångkokare
- 1 ugnsfast porslinsform
- 1 vass kniv
- 1 stor kniv eller hackare
- 1 skärbräda
- 1 kastrull i koppar
(eller kastrull med tjock botten) - 1 träsked
- 1 liten slev
- små träspett (cocktailpinnar)