SupportNyheterKontakt

Pilgrimsmusslor smaksatta med dill

Låt din fiskhandlare öppna och rengöra pilgrimsmusslorna.

  1. Skölj musslornas vita köttdel (”nöten”) försiktigt och torka dem torra.
  2. Skär dem i två delar på höjden.
  3. Slå på hög värme.
  4. Smält smöret.
  5. Stek pilgrimsmusslorna i det smälta smöret på hög värme (1 till 2 min på varje sida).
  6. Tillsätt fonden.
  7. Koka ur stekpannan med det vita vinet.
  8. Minska värmen (miniläge).
  9. Tillsätt räkorna.
  10. Tillsätt dillen och grädden.
  11. Salta och peppra lite grann.

För presentationen kan du lägga till 1 eller 2 smördegsdekorationer innan servering.

För 4 personer 

Svårighetsgrad:Medel 

Förberedelser:10 min 

Tillagning:5 min 

TILLBEHÖR LACANCHE 

Snabbverkande brännare

Ingredienser 

  • 12 pilgrimsmusslor (med eller utan romsäck efter smak)
  • 100 g skalade räkor
  • 40 g smör
  • Ett halvt glas vitt vin
  • 3 teskedar skaldjursfond
  • 1 knippe dillblad
  • 3 skedar grädde
  • Smördegsdekorationer
  • (valfritt)

REDSKAP 

  • 1 stor stekpanna
  • 1 filékniv
  • 1 glasramekin
  • 1 liten kanna
  • 1 liten porslinsform
  • 1 duk