Placera oxfilén i långpannan.
Klicka över smör. Förvärm ugnen till 230 °C.
- Sätt in oxfilén i ugnen och tillaga den till hälften (runt 10 min vid 230 °C).
- Ta ut filén, salta, peppra och låt den svalna. Deglacera långpannan och samla upp skyn.
- Täck filén med ank- eller gåslevermoussen.
- Kavla ut smördegen.
OCH PLACERA DEN SEDAN PÅ DEN LÄTT SMORDA BAKPLÅTEN. - FÖRVÄRM UGNEN TILL 230 °C.
Lägg filén, utan att nagga köttet, i mitten av smördegen och stäng degen runt köttbiten. - DEKORERA MED RESTERNA AV DEGEN, PENSLA MED ÄGGULA OCH SÄTT IN I UGNEN I 15 MIN (UGN VID 220 °C).
För 6 personer
Svårighetsgrad:Medel
Förberedelser:20 min
Tillagning:10 - 15 min
TILLBEHÖR LACANCHE
Ugn
Ingredienser
- 1 kg oxfilé vare sig uppbunden eller med späckskivor
- 1 gås- eller anklevermousse
- 500 g smördeg
- 1 ägg
- 40 g smör
- Salt och peppar
REDSKAP
- 1 brödkavel
- 1 bakplåt
- 1 långpanna
- 1 liten glaskaraff
- 1 böjlig metallspatel