- Vispa upp äggvitorna i keramikskålen till en ganska mjuk konsistens.
- Rör ner dem i den rostfria bunken och blanda försiktigt de två blandningarna.
- Blanda mjölet och jästen gradvis för att undvika klumpbildning.
- Riv zesten från den halva citronen.
- Smöra och mjöla formarna för madeleinekakorna.
- FÖRVÄRM UGNEN TILL 200 °C.
- Lägg i en rågad sked med deg i varje form. Sätt in i ugnen under ungefär 15 min (UGN VID 200 °C, STATISK VÄRME).
ÖVERVAKA SLUTET AV TILLAGNINGEN FÖR ATT UNDVIKA ATT KAKORNA BLIR TORRA.
TA UT MADELEINEKAKORNA FRÅN SINA FORMAR SÅ SNART DE TAGITS UT FRÅN UGNEN.
För 6-12 personer
Svårighetsgrad:
Förberedelser:15 min
Tillagning:10 till 20 min
TILLBEHÖR LACANCHE
Ugn
Ingredienser
- 125 g smör
- 125 g mjöl
- 125 g socker
- 1 tesked torrjäst
- 4 ägg
- Zest från en halv citron
REDSKAP
- 1 platta för madeleinekakor
- 1 rund relativt djup rostfri bunke
- 1 sked i rostfritt stål
- 1 matlagningspensel
- 1 zest- eller rivjärn (för citronskal)
- 1 träsked
- 1 handvisp
- 1 rund keramikskål
- 1 visp