SupportNyheterKontakt

Små madeleinekakor

  1. Vispa upp äggvitorna i keramikskålen till en ganska mjuk konsistens.
  2. Rör ner dem i den rostfria bunken och blanda försiktigt de två blandningarna.
  3. Blanda mjölet och jästen gradvis för att undvika klumpbildning.
  4. Riv zesten från den halva citronen.
  5. Smöra och mjöla formarna för madeleinekakorna.
  6. FÖRVÄRM UGNEN TILL 200 °C.
  7. Lägg i en rågad sked med deg i varje form. Sätt in i ugnen under ungefär 15 min (UGN VID 200 °C, STATISK VÄRME).


ÖVERVAKA SLUTET AV TILLAGNINGEN FÖR ATT UNDVIKA ATT KAKORNA BLIR TORRA.
TA UT MADELEINEKAKORNA FRÅN SINA FORMAR SÅ SNART DE TAGITS UT FRÅN UGNEN.

För 6-12 personer 

Svårighetsgrad: 

Förberedelser:15 min 

Tillagning:10 till 20 min 

TILLBEHÖR LACANCHE 

Ugn

Ingredienser 

  • 125 g smör
  • 125 g mjöl
  • 125 g socker
  • 1 tesked torrjäst
  • 4 ägg
  • Zest från en halv citron

REDSKAP 

  • 1 platta för madeleinekakor
  • 1 rund relativt djup rostfri bunke
  • 1 sked i rostfritt stål
  • 1 matlagningspensel
  • 1 zest- eller rivjärn (för citronskal)
  • 1 träsked
  • 1 handvisp
  • 1 rund keramikskål
  • 1 visp