Låt din fiskhandlare öppna och rengöra pilgrimsmusslorna.
- Skölj musslornas vita köttdel (”nöten”) försiktigt och torka dem torra.
- Skär dem i två delar på höjden.
- Slå på hög värme.
- Smält smöret.
- Stek pilgrimsmusslorna i det smälta smöret på hög värme (1 till 2 min på varje sida).
- Tillsätt fonden.
- Koka ur stekpannan med det vita vinet.
- Minska värmen (miniläge).
- Tillsätt räkorna.
- Tillsätt dillen och grädden.
- Salta och peppra lite grann.
För presentationen kan du lägga till 1 eller 2 smördegsdekorationer innan servering.
För 4 personer
Svårighetsgrad:Medel
Förberedelser:10 min
Tillagning:5 min
TILLBEHÖR LACANCHE
Snabbverkande brännare
Ingredienser
- 12 pilgrimsmusslor (med eller utan romsäck efter smak)
- 100 g skalade räkor
- 40 g smör
- Ett halvt glas vitt vin
- 3 teskedar skaldjursfond
- 1 knippe dillblad
- 3 skedar grädde
- Smördegsdekorationer
- (valfritt)
REDSKAP
- 1 stor stekpanna
- 1 filékniv
- 1 glasramekin
- 1 liten kanna
- 1 liten porslinsform
- 1 duk