SupportNyheterKontakt

Crêpes parmentier

Dessa tunna crêpes passar utmärkt bra som
tillbehör till kött- eller fågelrätter.

 

  1. Tillred det klarerade smöret genom att smälta det i en liten kastrull.
  2. När det börjar skumma, tar du bort skummet försiktigt tills det smälta smöret är helt klart.
  3. Ställ det klarnade smöret åt sidan i en liten glasramekin.
  4. Koka potatisen i saltat vatten, låt den rinna av och mosa den sedan i skålen.
  5. Rör i mjölken och låt svalna.
  6. Rör ner de 3 skedarna mjöl och de tre äggen ett i taget och sedan vitorna.
  7. Blanda med mixern eller träskeden för att få en konsistens som tjock grädde.
    Värm upp sjudplattan.
  8. Smöra pannorna efter varje crêpe, häll i blandningen och de små plättarna formas på egen hand. Bryn den ena sidan och sedan den andra.
    Ställ åt sidan på ett varmt ställe.

För 4 personer 

Svårighetsgrad:Enkel 

Förberedelser:40 - 20 min 

Tillagning:20 min 

TILLBEHÖR LACANCHE 

Snabbverkande brännare

Sjudplatta

Ingredienser 

  • 400 g smör
  • 500 g skalad potatis
  • 5 dl mjölk
  • 3 matskedar mjöl
  • 3 hela ägg
  • 4 äggvitor
  • Salt

REDSKAP 

  • 1 liten kastrull
  • 1 liten slev
  • 1 glasramekin
  • 1 grönsakskvarn
  • 1 träsked
  • 1 handvisp
  • 1 glasskål
  • 2 små blinipannor