Dessa tunna crêpes passar utmärkt bra som
tillbehör till kött- eller fågelrätter.
- Tillred det klarerade smöret genom att smälta det i en liten kastrull.
- När det börjar skumma, tar du bort skummet försiktigt tills det smälta smöret är helt klart.
- Ställ det klarnade smöret åt sidan i en liten glasramekin.
- Koka potatisen i saltat vatten, låt den rinna av och mosa den sedan i skålen.
- Rör i mjölken och låt svalna.
- Rör ner de 3 skedarna mjöl och de tre äggen ett i taget och sedan vitorna.
- Blanda med mixern eller träskeden för att få en konsistens som tjock grädde.
Värm upp sjudplattan. - Smöra pannorna efter varje crêpe, häll i blandningen och de små plättarna formas på egen hand. Bryn den ena sidan och sedan den andra.
Ställ åt sidan på ett varmt ställe.
För 4 personer
Svårighetsgrad:Enkel
Förberedelser:40 - 20 min
Tillagning:20 min
TILLBEHÖR LACANCHE
Snabbverkande brännare
Sjudplatta
Ingredienser
- 400 g smör
- 500 g skalad potatis
- 5 dl mjölk
- 3 matskedar mjöl
- 3 hela ägg
- 4 äggvitor
- Salt
REDSKAP
- 1 liten kastrull
- 1 liten slev
- 1 glasramekin
- 1 grönsakskvarn
- 1 träsked
- 1 handvisp
- 1 glasskål
- 2 små blinipannor