SupportNyheterKontakt

Smördegsinbakad oxfilé med gås- eller anklever

Placera oxfilén i långpannan.
Klicka över smör. Förvärm ugnen till 230 °C.

  1. Sätt in oxfilén i ugnen och tillaga den till hälften (runt 10 min vid 230 °C).
  2. Ta ut filén, salta, peppra och låt den svalna. Deglacera långpannan och samla upp skyn.
  3. Täck filén med ank- eller gåslevermoussen.
  4. Kavla ut smördegen.
    OCH PLACERA DEN SEDAN PÅ DEN LÄTT SMORDA BAKPLÅTEN.
  5. FÖRVÄRM UGNEN TILL 230 °C.
    Lägg filén, utan att nagga köttet, i mitten av smördegen och stäng degen runt köttbiten.
  6. DEKORERA MED RESTERNA AV DEGEN, PENSLA MED ÄGGULA OCH SÄTT IN I UGNEN I 15 MIN (UGN VID 220 °C).

För 6 personer 

Svårighetsgrad:Medel 

Förberedelser:20 min 

Tillagning:10 - 15 min 

TILLBEHÖR LACANCHE 

Ugn

Ingredienser 

  • 1 kg oxfilé vare sig uppbunden eller med späckskivor
  • 1 gås- eller anklevermousse
  • 500 g smördeg
  • 1 ägg
  • 40 g smör
  • Salt och peppar

REDSKAP 

  • 1 brödkavel
  • 1 bakplåt
  • 1 långpanna
  • 1 liten glaskaraff
  • 1 böjlig metallspatel