SupportNyheterKontakt

Torskfilé med rosmarin med sina ångkokta grönsaker och, smörsås Beurre Blanc

För grönsakerna
Skala och tvätta potatisen, morötterna och majrovorna. Använd allkniven för att forma grönsakerna till små bollar som liknar en rugbyboll och med alla i samma storlek.
Tvätta zucchinierna. Använd allkniven för att forma grönsakerna till små bollar som liknar en rugbyboll och med alla i samma storlek.
Tvätta och skär blomkålen i små buketter.
Tvätta och snoppa haricots vertsen.
Ställ undan alla grönsakerna separat.

För fisken
Skär filén i en portion med ungefär 180 g och minst 5 cm tjock. Om filéerna är för tunna kan du stapla två stycken ovanpå varandra och hålla dem ihop med en tandpetare.
Krydda filéerna generöst.

För Beurre Blanc-såsen
Lägg en bit smör i en kastrull och fräs schalottenlöken i 2 minuter.
Salta och peppra.
Häll i vinägern och det vita vinet.
Koka upp och reducera vätskan för att tå 1 matsked kvar.
Tillsätt gradvis smöret i små bitar medan du vispar den med vispen.
Såsen ska successivt tjockna och bli alltmer fyllig och krämig.

30 minuter före servering
Fyll universalpannan ända till den första markeringen.
Höj termostaten till 100 °C. Vänta tills universalpannan når den temperaturen (det röda ljuset ska slockna).
Krydda grönsakerna.
Lägg potatisen och morötterna i gastropannan.
Placera gastropannan i universalpannan täckt i 10 minuter.
Efter 10 minuter, tillsätt haricots vertsen, majrovorna och blomkålen i plattan med potatisen och morötterna Täck och koka i ytterligare 6 minuter.
Efter 10 minuter, tillsätt zucchinierna, kvistarna med rosmarin och torskfiléerna i pannan med resten av grönsakerna. Täck över och tillaga i ytterligare 6 minuter.
Servera fisken och grönsakerna överströdda med gräslök eller hackad körvel tillsammans med Beurre Blanc-såsen i såsskål.

För 8 personer 

Svårighetsgrad:Medel 

Förberedelser:20 min 

Tillagning:20 min 

TILLBEHÖR LACANCHE 

Gasbrännare eller induktions-/glaskeramikhäll

Universalpanna

Ingredienser 

  • 8 torskfiléer
  • 16 färskpotatisar
  • 300 g extra späda haricots verts
  • 300 g morötter
  • 300 g blomkål
  • 300 g zucchini
  • 300 g majrovor
  • 3 kvistar rosmarin
  • 1 citron
  • 2 msk gräslök eller hackad körvel
  • Salt och peppar

Beurre Blanc-sås

  • 5 schalottenlökar, finhackade
  • 1/3 l vitt vin
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl grädde
  • 300 g smör  
  • Salt och peppa

REDSKAP 

  • 6 skålar
  • 1 grönsaksskalare
  • 1 kastrull
  • 1 allkniv
  • Tandpetare