Honungs- och ingefärsgrillade band av nötkött, gurka med koriander och kryddiga kronblad från broccoli
Blanda hackad vitlök, sojasåsen, honungen, den hackade ingefäran och oljan.
Placera köttbiten i marinaden i minst två timmar.
Skär broccolistjälkarna i tunna skivor (använd en mandolin) för att bilda en sorts kronblad.
Lägg dem i ett durkslag över en skål och strö över socker och salt.
Låt de tunna skivorna marinera svalt i en halvtimme.
Lägg de marinerade broccoliskivorna i en skål.
Krydda med chilin och oljan, saltet vid behov, och pepparn och marinera svalt i minst en halvtimme.
Skiva gurkorna med hjälp av mandolinen på längden för att skapa en spagettiliknande form.
Skiva den röda löken mycket tunt.
Hacka koriandern.
Lägg allt i en skål, krydda med salt, peppar, socker, vitvinsvinäger, chilin samt oljan och isbitarna.
Marinera svalt i en halvtimme.
Låt gurkan rinna av och spara vattnet separat.
Värm plancha-grillen till 210 grader eller kolgrillen till maximum.
Ta ut köttet ur marinaden och ta bort överflödig marinad.
Tillaga köttet på plancha-grillen eller kolgrillen tills du får det resultat du vill ha.
Låt köttet vila i en form tills det har uppnått rumstemperatur.
Lägg broccolibladen och den skivade gurkan på ett serveringsfat.
Servera det kylda vattnet som gurkorna avgett i en skål framför varje gäst.
Skiva köttet mycket fint tvärs över muskeltrådarna och lägg skivorna på gurkan och broccolin.
För 6 personer
Svårighetsgrad:Enkel
Förberedelser:20 min
Tillagning:10 min
TILLBEHÖR LACANCHE
Gasbrännare eller induktions-/glaskeramikhäll
Plancha eller grill
Ingredienser
Marinad
- 1 kg flankstek eller bavette (fås ofta i Frankrike och är muskeln som ligger innanför flanksteken på oxens buk)
- 6 vitlöksklyftor, hackade
- Lite drygt en tsk (3 cl) Sesamolja
- 1 tsk olivolja (5 cl)
- 2 tsk sojasås (10 cl)
- 2 tsk honung (10 cl)
- 30 g färsk ingefära
Sallader
- 3 gurkor
- 1 handfull isbitar
- 3 broccolistjälkar
- 1 rödlök
- 2 krossade små chilifrukter
- 1 tesked olivolja (5 cl)
- 1 knippe koriander
- Socker
- Salt
- Nymalen peppa
REDSKAP
- 2 skålar
- 1 gastrofat
- 1 kastrull
- 1 serveringsfat
- 1 såskastrull
- 1 durkslag
- 1 salladsskål