SupportNyheterKontakt

Honungs- och ingefärsgrillade band av nötkött, gurka med koriander och kryddiga kronblad från broccoli

Blanda hackad vitlök, sojasåsen, honungen, den hackade ingefäran och oljan.
Placera köttbiten i marinaden i minst två timmar.
Skär broccolistjälkarna i tunna skivor (använd en mandolin) för att bilda en sorts kronblad.
Lägg dem i ett durkslag över en skål och strö över socker och salt.
Låt de tunna skivorna marinera svalt i en halvtimme.
Lägg de marinerade broccoliskivorna i en skål.
Krydda med chilin och oljan, saltet vid behov, och pepparn och marinera svalt i minst en halvtimme.
Skiva gurkorna med hjälp av mandolinen på längden för att skapa en spagettiliknande form.
Skiva den röda löken mycket tunt.
Hacka koriandern.
Lägg allt i en skål, krydda med salt, peppar, socker, vitvinsvinäger, chilin samt oljan och isbitarna.
Marinera svalt i en halvtimme.
Låt gurkan rinna av och spara vattnet separat.
Värm plancha-grillen till 210 grader eller kolgrillen till maximum.
Ta ut köttet ur marinaden och ta bort överflödig marinad.
Tillaga köttet på plancha-grillen eller kolgrillen tills du får det resultat du vill ha.
Låt köttet vila i en form tills det har uppnått rumstemperatur.
Lägg broccolibladen och den skivade gurkan på ett serveringsfat.
Servera det kylda vattnet som gurkorna avgett i en skål framför varje gäst.
Skiva köttet mycket fint tvärs över muskeltrådarna och lägg skivorna på gurkan och broccolin.

För 6 personer 

Svårighetsgrad:Enkel 

Förberedelser:20 min 

Tillagning:10 min 

TILLBEHÖR LACANCHE 

Gasbrännare eller induktions-/glaskeramikhäll

Plancha eller grill

Ingredienser 

Marinad

  • 1 kg flankstek eller bavette (fås ofta i Frankrike och är muskeln som ligger innanför flanksteken på oxens buk)
  • 6 vitlöksklyftor, hackade
  • Lite drygt en tsk (3 cl) Sesamolja
  • 1 tsk olivolja (5 cl)
  • 2 tsk sojasås (10 cl)
  • 2 tsk honung (10 cl)
  • 30 g färsk ingefära

Sallader

  • 3 gurkor
  • 1 handfull isbitar
  • 3 broccolistjälkar
  • 1 rödlök
  • 2 krossade små chilifrukter
  • 1 tesked olivolja (5 cl)
  • 1 knippe koriander
  • Socker
  • Salt
  • Nymalen peppa

REDSKAP 

  • 2 skålar
  • 1 gastrofat
  • 1 kastrull
  • 1 serveringsfat
  • 1 såskastrull
  • 1 durkslag
  • 1 salladsskål