SupportNyheterKontakt

En unik historia

 

Byn Lacanches historia är nära förknippad med dess beprövade metallurgiska aktivitet från den tidiga medelåldern. Det var då som ett smältverk och en smedja byggdes för att exploatera järnmalmen och vattnet som finns i stora mängder där.
År 1763 byggde Jean-Baptiste de Richard de Curtil en ”bas fourneau”, en så kallad blästerugn, som är en typ av ugn för hantverksmässig järnframställning genom direktreduktion.

Under franska revolutionen, och under de år som följde därefter, fortsatte Jacques-Etienne Caumartin att använda smedjorna och säkerställde anläggningens utveckling. Nya investeringar görs för att förbättra kvaliteten på det tillverkade gjutjärnet. Teknikerna förbättras och smältverkets produktionskapacitet ökar gradvis. Ferdinand Coste och hans ättlingar kommer att bidra till uppkomsten av industriell verksamhet under 1800- och 1900-talet.
Allt under det att Antonin Carême, Auguste Escoffier och deras lärjungar lyfter fram fransk gastronomi blir tillverkningen av matlagningsspisar och matlagningsredskap en specialitet för verkstäderna i Lacanche.
Lacanche är ett familjeägt företag med respekt för sitt förflutna, där innovation, kvalitet, respekt för människor och miljö betraktas som viktiga principer. Det är fortfarande på den ursprungliga platsen som dess ”Pianos Gastronomes” designas och tillverkas på beställning, som nu uppskattas på fem kontinenter.