SupportNyheterKontakt

En unik kunskap

Lacanches ”Pianos Gastronomes” är direkt inspirerade av den professionella utrustning som används av kockar och är i toppklass, med en kombination av enkelhet och effektivitet. Deras estetik är nu en referens, deras tillförlitlighet och prestanda erkänns som varumärkets karakteristiska egenskaper.

 

Mästerligt orkestrerad tillverkning

Stål, rostfritt stål, koppar, mässing, gjutjärn, många ädelmaterial används vid tillverkning av delar och komponenter till en Lacanche-spis. Dessa material garanterar hög tillförlitlighet vid användning över tid. De emaljerade färgdetaljerna som skapats specifikt för varje beställning, i en dedikerad verkstad, ger en oförändrad och lysande färgfinish.

Hemligheten med denna ”handgjorda” tillverkningsprocess ligger även i hantverksskicklighet. Lacanche bygger sina spisar som en enhet och monterar ihop dem manuellt. För varje plåt, pannarbete, svetsning eller polering, som för montering, finns det inget substitut för erfarenhet, en tränad blick och experthand.

 

Miljömedveten tillverkning

Tillverkade av material och komponenter som i huvudsak är av metall är våra ”Pianos Gastronomes” mer än 90 % återvinningsbara.
Lacanche lägger stor vikt vid tillgängligheten över tid av delar och komponenter. Alla nya komponenter som är avsedda att ersätta en befintlig motsvarighet är utformade för att vara kompatibla med tidigare tillverkade modeller. Det är även möjligt att på begäran och efter validering ersätta t.ex. den emaljerade listen på en spis för att ändra dess färg.

Lacanche respekterar regler och principer för ekodesign i tillverkningen av sina produkter, utvecklingen av innovationer och ansluter sig till ”Eco-Systems”-organisationen. 

 

 

 

Lacanche-emaljens ojämförliga färger

Kvaliteten på traditionell emalj i intensiva, lysande färger är ett kännetecken för varumärket. Det krävs två till tre beläggningar och ultrahög temperatur (850 °) för att hålla de 24 nyanserna av Lacanche-färger intakta och idealiska att sköta på lång sikt.