HEMSIDA I NYHETER I DISTRIBUTÖRER I KUNDTJÄNST

Lacanche

Se connecter

Kockens tips

Gasspisar

Kockar har alltid föredragit användning av gasspisar för ökad prestation och enkel användning. Fördelarna är många: ingen begränsning av typ av panna, kastrull eller gryta som kan användas, lätt att se om lågan är för hög eller för låg och man kan anpassa den efter kärlets storlek och efter kokningsprocessen.
Plattorna består av två borttagningsbara delar. Spisens nederdel gjuten i aluminium bildar grunden, medan spiskåpan i mässing är den övre delen.  Båda kan lätt avlägsnas för att rengöra hällen. Enkla tips och råd om underhåll finns i bruksanvisningen som medföljer varje spis.
Grytunderläggen i emaljerat järn är speciellt hållbara. De kan användas för vanliga köksredskap som kastruller, stekpannor och gjutjärnsgrytor, liksom för särskilda tillbehör (räfflade och släta grillplattor och wok-ringar). Även dessa kan lyftas av.

Temperaturreglering
Lacanches spisar är försedda med gas med olika uteffekter (från 1,5 till 5 kW). Dessa självstabiliserande plattor har ett mycket lågt lägsta läge för sjudande. I högsta läget ger plattorna en imponerande värmeeffekt med snabba resultat. De har elektrisk tändfunktion och en termoelektrisk flamövervakningsenhet: ”Flame Supervision Device” (FSD). Dess välavvägda utformning möjliggör användning av stora köksredskap såsom kastruller, stekpannor och gjutjärnsgrytor. På 5 kW-plattan ryms redskap med upp till 40 cm i diameter.

> Designa din Lacanche-spis

> Se här för fler Lacanche tillbehör