SupportNyheterKontakt

Ugnar

 

Det är mycket viktigt att använda ugnar i köket. Det är viktigt för bakning och för beredningar som kräver djup, tjock bakning, t.ex. gratänger eller rostningsdelar. Ugnar är ibland en förlängning av ett recept, eftersom vissa förberedelser påbörjas på hög värme för att markera de yttre ytorna och sedan fortsätter i ugnen.

Ugnarna i Lacanche spisar är mycket bra. Deras design och de använda materialens beskaffenhet möjliggör snabba temperaturhöjningar och hög termisk tröghet för jämn tillagning. 

Gas och elektricitet, statisk, forcerad luft, multifunktion.

Lacanche-ugnar finns i tre versioner: gasol-, el- och eldrivna konvektionsugnar, som kan kombineras på samma piano, om de är utrustade med två ugnar. Gas eller el... Valet av energi görs enligt varje persons matlagningsvanor. Föredrar man att använda gasugnen, vilket gör att beredningarna blir lite fluffigare och gör det möjligt att uppnå en mer uttalad ”markeffekt”. Andra väljer el för dess mer exakta inställning, vilket passar bättre för exempelvis vissa bakverksberedningar.
Tekniken som kommer att föra samman dessa två tillagningslägen är utan tvekan tryckluftsugnen. Förutom den snabba temperaturökningen tillåter den forcerade luftugnen, som hos Lacanche använder principen om forcerad konvektion (sugluft, sedan byte till cirkulära värmeelement runt turbinen), regelbunden matlagning på flera nivåer.

Lacanche 65-litersugnar (B. 530 x D. 430 mm), tillgängliga på alla modeller som är kompatibla med den professionella GN 1/1-plattformen, finns tillgängliga i en multifunktionell elektrisk version. Denna utrustning tillagas enligt tre tillagningslägen: statisk, forcerad luft och grill. En mekanisk avledare på kontrollpanelen gör det enkelt att välja ett av de tre tillagningslägena.
Ugnsväggarna är belagda med en syrabeständig vitrifierad emaljbeläggning. Emaljerade plattformsstegar möjliggör plattformspositionering i tre nivåer. De är avtagbara och möjliggör enkelt underhåll.

 

Les fours Lacanche de 65 litres (L.530 x P.430 mm), proposés sur tous les modèles compatibles avec la platerie professionelle GN 1/1,  sont  proposés en version électrique multifonction. Cet équipement permet de cuire selon trois modes de cuisson : statique, air pulsé et gril. Un inverseur mécanique situé sur le bandeau de commande permet de sélectionner facilement l'un des trois modes de cuisson.
Les parois du four sont  recouvertes d’un revêtement en émail vitrifié antiacide. Les échelles supports de platerie émaillées permettent un positionnement de la platerie sur trois niveaux. Elles sont amovibles et permettent un entretien aisé.

 

Temperaturinställningar
Vi rekommenderar att ugnen förvärms 10-15 minuter före gräddning. Termostatens läge under förvärmning ska vara 20-30° över den rekommenderade tillagningstemperaturen. Grädda och ställ in termostaten på önskad tillagningstemperatur.

Bruksanvisning
Det är viktigt att vara försiktig vid lastning så att preparaten inte placeras för nära väggarna för att undvika överdriven värme på preparatens kanter. För att undvika feta projiceringar vid tillagning av kött rekommenderas även att man använder hög värmetröghet (lergods, emaljerade gjutjärnsgrytor) med höga kanter, mått som står i proportion till stekstycket, för att vända rött kött halvvägs genom tillagningen och till vatten med matlagningsjuicen.

Underhåll
För att bevara miljön har Lacanche valt en traditionell rengöringsmetod som hjälper till att undvika giftiga ångor. Det är därför som ugnarna är belagda med syrabeständig, slät glaserad emalj som är lätt att rengöra och har borttagbara sidoväggar som kan diskas i diskmaskinen.

Ugnsrengöring kan utföras med en ”spiralsvamp” i rostfritt stål och vatten i kombination med ett naturligt rengöringsmedel. Det rekommenderas att gnugga ytorna med små, manuella cirkelrörelser samtidigt som ett kontinuerligt, stadigt tryck appliceras. Skölj sedan med rent vatten.

Om ugnen är kraftigt nedsmutsad kan en blandning av bikarbonat, vatten och vitvinsvinäger appliceras på väggarna med en svamp. Efter uppvärmning av ugnen vid låg temperatur (80°) i 45 minuter kan vit vinäger sprayas och svåra fläckar avlägsnas med en ”spiralsvamp” av rostfritt stål. Skölj med vatten och torka sedan med en torr trasa eller pappershandduk.