HEMSIDA I NYHETER I DISTRIBUTÖRER I KUNDTJÄNST

Lacanche

Se connecter

Kockens tips

Ugnar

Ugnen är en viktig del i matlagningen. Utan en ugn skulle det vara svårt att tillaga stora köttstycken rätt igenom eller att steka en kalkon. Det skulle vara näst intill omöjligt att baka bröd eller bakverk utan en ugn. Ugnen kan även användas till att fortsätta eller avsluta många recept. Vissa rätter påbörjas på en gasplatta för att bryna dem på utsidan och sedan används ugnen för att tillaga dem på insidan så att de inte torkar eller bränns.
Varje Lacanche-ugn erbjuds i tre versioner: gas, elektrisk och konvektion. Alla är lämpliga för alla typer av matlagning. Gas eller elektricitet? Man kan välja energi utifrån vad man känner sig bekväm med. Vissa föredrar gasugn för stekning, vid tillagning av fågel eller grytor, samt för en mer uppenbar "värme underifrån"-effekt. Andra väljer elektricitet för dess exakta kontroll som är mer lämpad för bakverk, och även stekning i en elektrisk ugn kan vara mer än tillfredsställande.
Den teknik som förenar dessa två metoder för matlagning är utan tvekan varmluftsugnen. Utöver dess förmåga att höja temperaturen mycket snabbt levererar varmluftsugnen, som hos Lacanche är baserad på forcerad konvektion (insugning av luft som sedan passerar över cirkulära uppvärmda element som omger fläkten), en matlagning som är precis rätt i många situationer.
Lacanche-ugnar med stor kapacitet (65 liter) finns i en multifunktionell elektrisk version. Denna ugn har tre tillagningssätt: statisk, konvektion och grill. En enkel lägesväljare på ugnen gör det lätt att välja tillagningssätt.
Ugnens innerväggar är belagda med ett skikt av syra-resistent glasemalj. De emaljerade hyllorna gör det möjligt att ha kärl på tre nivåer. De är löstagbara och lätta att underhålla.

Temperaturreglering
10 till 15 minuters förvärmning rekommenderas innan maten placeras i ugnen. Under förvärmningsskedet bör termostaten ställas på 20-30 °C över den rekommenderade temperaturen. Ställ sedan in kärlet och återställ termostaten till önskad tillagningstemperatur. Under tillagningen ska man öppna ugnsluckan så lite som möjligt.

Matlagningsråd
När man sätter in rätter i ugnen är det viktigt att man inte placerar dem för nära väggarna. Detta är för att undvika överhettning av kanterna. För att undvika fettstänk medan man tillagar kött är det bäst att använda starka värmebeständiga kärl (lergods eller grytor i emaljerat gjutjärn) med höga sidor och av lämplig storlek för en jämn tillagning. Rött kött bör vändas efter halva tillagningstiden och marineras den egna i köttsaften.

> Designa din Lacanche-spis

> Se här för fler Lacanche tillbehör