SupportNyheterKontakt

Sjudplattan

 

Lacanche-sjudplattan är en gjutjärnsplatta som traditionellt sett har varit den centrala delen av spishällen på de spisar som används av kockar. Dess stora yta gör det möjligt att placera flera kastruller och pannor. Den utgör även, när den inte används, en plats att ställa bort kastruller eller förbereda rätter. Den tillverkades tidigare av obehandlat gjutjärn och erbjuds nu av Lacanche i emaljfinish för enkelt underhåll.

Tillagningsprincip

Med gjutjärn som ackumuleras och behåller värmen jämnt över hela ytan kan beredningar vara temperaturberoende, friteras, låtas sjudas eller hållas varma. Genom att säkerställa en jämn temperaturgradient över hela ytan kan du justera tillagningen eller sjudningen till bästa möjliga nivå. Detta gör att sjudplattan är idealisk för långkok av recept som du låter sjuda eller bräseras långsamt.

Det rekommenderas dock för att sjuda och bräsera att ställa in uppvärmningshastigheten till låg eller medelhög position, beroende på den förväntade tillagningstiden, eftersom gjutjärnets tröghet är hög och yttemperaturen inte kan minskas omedelbart.

Vid matlagning i direkt kontakt med lågan kan 5 kW-brännaren användas som en traditionell brännare efter att mittplattan avlägsnats från plattan.

Denna sjudplatta finns med ”Tradition”-bord för alla Lacanche spisar.

Ett lock av rostfritt stål finns som tillbehör.