SupportNyheterKontakt

Gasbrännare

 

Gasbrännare har alltid varit kockars preferens för deras prestanda och användarvänlighet. Fördelarna är många: att kunna använda alla typer av kokkärl, bedöma lågans effekt med en snabb blick, justera den efter kokkärlets mått och hur matlagningsprocessen utvecklas.

Brännarna består av två löstagbara delar. Brännarkroppen av gjuten aluminium är basen och mässingsbrännarlocket är överst och kan enkelt tas bort för att rengöra bordet.

Gjutjärnsgallerna i emalj är särskilt robusta. De kan användas med vanliga köksredskap, grytor, kastruller, gjutjärnsgrytor samt särskilda tillbehör som erbjuds (släta och ribbade grillar, wokstöd).

Värmeeffektinställningar och prestanda

Lacanche matlagningspianon är utrustade med gasbrännare av olika slag (1,5 till 5 kW). De är speciellt utvecklade av Lacanche och gör stor skillnad i sättet de lagar mat på eftersom deras prestanda verkligen är exceptionell. Dessa självstabiliserande flambrännare har mycket låg flamma för sjudning och hög värmeeffekt för snabb fritering. De är utrustade med elektrisk tändning och termokopplingssäkerhet. Deras smarta layout gör det möjligt att använda stora kokkärl i gjutjärn, kastruller, pannor och grytor, upp till 40 cm i diameter över 5 kW-brännaren. Med alternativet med två brännare kan två 26 cm stora kastruller, pannor eller köksredskap användas samtidigt.

Rengöring av mässingsbrännarkåpor

Brännarlocken kan rengöras med skursvampar, tvål eller lersten. Det är även möjligt, för mer långlivade fläckar, att blötlägga brännarlocken i en blandning av vatten och vit vitvinsvinäger som kokas i cirka 20 minuter. Efter nedkylning kan de sedan tas bort och gnuggas med en skursvamp.
Lacanche erbjuder emaljerade brännarskydd som installeras direkt på mässingsbrännarlocken som tillbehör för att skydda dem från stänk under användning.

Rengöra brännarkärnan

Brännarhusen (den nedre löstagbara delen av brännaren) av gjuten aluminium kan diskas i diskmaskinen. Om det behövs kan en slipande skursvamp eller svamp i rostfritt stål hjälpa till att förbättra ytfinishen.

Rengöra gallren

De emaljerade gjutjärnsstöden kan tas bort och diskas i diskmaskin.