SupportNyheterKontakt

Glashäll med infraröd värme

 

Principen att värma elektriska spisar med infraröd värme består av ett infrarött motstånd under en glaskeramikplatta som används som stöd för matlagningsredskap.

Uppvärmningens olika värmelägen varierar med viss tröghet, men med lite övning kan spisar med infraröd värme uppnå mycket goda resultat. Hällar på spisar med infraröd värme fungerar även med alla typer av kokkärl, till skillnad från induktionshällar som kräver kokkärl med magnetisk botten.
För att uppnå god matlagningseffektivitet måste bottenytan på redskapet, kastrullen, pannan eller gjutjärnsbräset vara plan för att möjliggöra jämn kontakt med värmekällan.

Underhåll

De keramiska glashällarna kan enkelt rengöras med avfettningsmedel, vit vinäger eller bikarbonat blandat med lite vatten och lämnas på i några minuter. Ibland behövs en skrapa för att ta bort mer envisa rester.

Se upp!


Var noga med att ta bort allt socker eller alla beredningar som innehåller socker, t.ex. sylt, från spisar med infraröd värme. Genom att värma sockret blir det karamelliserat och bäddas in permanent i det keramiska glaset.